Giancarlo Fisichella is veranderd ten opzichte van zijn periode bij Benetton, van 1998 tot en met 2001. Dat zegt teambaas Flavio Briatore, na de zege van de Italiaanse Renault-coureur in de Grand Prix van Australië. Renault-teambaas Flavio Briatore is er heilig van overtuigd. Giancarlo Fisichella is veranderd, en meer volwassen geworden ten opzichte van zijn vorige periode bij hem. Fisichella reed van 1998 tot en met 2001 ook al voor de renstal, die destijds nog als Benetton-Playlife en Benetton-Renault door het leven ging.

De Italiaan scoorde in die tijd diverse podiums, maar een zege bleef uit. Waarop Briatore eind 2001 Fisichella inruilde voor zijn landgenoot Jarno Trulli.

Maar dit jaar werd Fisichella weer in genade aanvaard, en Briatore zegt precies te weten waarom dat zo was: ,,Ik wilde hem weer hebben omdat ik aanvoelde dat het zijn jaar zou kunnen worden, omdat hij volwassen is geworden. Hij is net de broer van de coureur die voor mij racete in de Benetton-tijd. Waarom ik dat zeg? Hij weet waarom. Mensen veranderen, en ik zal niet ontekennen dat er problemen waren. Maar nu heb ik de Fisico die ik altijd al wilde hebben. Samen met Fernando (Alonso, red.) hebben wij het beste coureursduo ter wereld.’’