Giancarlo Fisichella is schuldig bevonden aan de crash met Mark Webber. Bestraft is hij niet. Wel kreeg de Italiaan een waarschuwing.


Fisichella’s Renault ramde Webber op het moment dat de Australiër hem probeerde in te halen. De auto vloog over de Williams heen en miste op een haar na de helm van Webber. Webber was woedend en neemt het Fisichella erg kwalijk. De winnaar van de GP van Australië is zich echter van geen kwaad bewust. ,,Ik haalde hem in, maar remde een beetje laat. Pas bij het begin van de bocht zag ik dat hij aan de buitenkant reed. Het was niet mijn schuld. Toen ik remde, gleed de achterkant van de auto weg. Mark had geen ruimte vrijgelaten, waardoor we elkaar raakten. Een race-ongeluk.”

Webber denkt daar iets anders over en beschuldigt de Renault-coureur van gevaarlijk rijgedrag. ,,Ik heb veel respect voor Giancarlo: hij is een goed coureur en hij haalt zelden deze acties uit. Maar als ik daar niet had gereden, was hij ook de controle over de auto kwijt geraakt.” Webber was vooral kwaad omdat Fisichella al langere tijd moeite had zijn auto te controleren, nadat hij een stuk barge board was verloren. ,,Ik deed hard mijn best om hen in te halen en dat was normaal gesproken ook gewoon gelukt. Ware het niet dat zijn auto onbestuurbaar was geworden. Ik ben erg teleurgesteld.”De wedstrijdleiding heeft het incident bekeken en beide coureurs over het ongeval gesproken. Ze besloten Fisichella te waarschuwen, maar geen verdere acties te ondernemen.