Fisico krijgt het nog druk dit seizoen. De coureur van Renault leidt zijn eigen team in de Italiaanse Formule 3000. Giancarlo Fisichella wil dit jaar niet alleen een gooi doen naar de wereldtitel in de Formule 1 (zie ook FORMULE 1 nummer 3/2005, overal verkrijgbaar), hij kijkt ook alvast verder. Fisico combineert zijn rijkunsten met Renault in de Formule 1 met de functie van teambaas in het Italiaans Formule 3000-kampioenschap, een klasse die dit jaar verder rijdt met de bolides uit het oude Euro F3000 kampioenschap, dat dit jaar verder gaat als Formula Superfund.

Fisichella wil jonge Italiaanse racetalenten begeleiden in hun weg naar (eventueel) de Formule 1. De 32-jarige Renault coureur geeft leiding aan Durango, een team dat eerder actief was in het internationale Formule 3000-kampioenschap, dat dit jaar verder gaat als GP2. ,,Ik heb dit team opgericht om jonge Italiaanse coureurs een kans te bieden ervaring op te doen in de autosport'', zegt de winnaar van de Grand Prix van Brazilë in 2003, die hoopt dat zijn team op termijn de overstap naar de GP2 kan maken.

Fisichella zegt overigens te vrezen dat hij dit jaar maar weinig Grand Prix' als teamchef zal kunnen bijwonen: ,,Als mijn Formule 1-verplichtingen het toelaten ga ik naar de races, maar dat is tevens de reden waarom ik de leiding overlaat aan Durango.'' De manager van de Italiaanse coureur wordt mede belast met de leiding van het team. Fisichella is niet de enige Formule 1-coureur die alvast ervaring als teambaas opdoet. Kimi Raikkonen geeft dit jaar leiding aan een team in het Brits Formule 3-kampioenschap. Ook als de agenda het toestaat…