Flavio Briatore, ex-teambaas van Renault, zegt dat Ferrari zich in dezelfde situatie bevindt als vorig jaar. De achterstand op Mercedes is volgens de Italiaan net even groot. Ook de benoeming van Mattia Binotto tot teambaas vindt hij geen goede zet. “Nu lopen ze het risico geen volledig toegewijde teambaas te hebben,” aldus Briatore.

Flavio Briatore staat bekend om zijn uitgesproken mening. Voor de camera’s van het Italiaanse La7 laat hij zijn licht schijnen over de huidige situatie bij Ferrari. “Wat er verkeerd loopt Ferrari? Niets nieuws, de auto is gewoon al acht jaar te traag. Er is niets veranderd in vergelijking met vorig jaar, ze hebben het gat met Mercedes niet verkleind,” stelt Briatore.

Ook over de aanstelling van Mattia Binotto als teambaas heeft Briatore een duidelijke mening. “Binotto is een geweldige technisch directeur, maar hij is ook benoemd tot teambaas. Nu lopen ze het risico een teambaas te hebben die niet volledig toegewijd is en op technische veld achterstand op te lopen,” zegt hij.

Na drie races leidt Mercedes autoritair. Ferrari moet nu al een groot gat zien te dichten op het Duitse team. Al ziet Briatore dat niet gebeuren. “Ferrari begon al met excuses na de eerste race, Mercedes zal blijven domineren.”

Lees ook: Even bellen met… Michael Bleekemolen: ‘Dichterbij komen is voor Red Bull niet goed genoeg’