*

Force India komt met grote update naar Silverstone

Chantal Boezaard

Chantal Boezaard

12 juli 2017 14:26

Force India komt met grote update naar Silverstone
Sutton Images

Force India’s technisch directeur Andrew Green heeft aangekondigd dat het team met de grootste update voor dit seizoen naar Silverstone komt. Het team kwam eerder al in Barcelona met een update en zette met een vierde en vijfde plaats meteen het beste resultaat tot nu toe neer.

“We hebben een flinke update meegenomen naar Silverstone, inclusief een gloednieuwe voorvleugel”, zegt Green enthousiast tegen Autosport. “We hebben aan diverse onderdelen gewerkt, maar ons vooral gericht op de voorkant van de auto. Het is de grootste update die we dit tot nu toe dit seizoen hebben gebracht.”

De VJM10 van Force India is tot nu toe behoorlijk succesvol en kan na de topteams gerekend worden tot de beste auto van de grid. Het team staat bovenaan het middenveld met een flinke voorsprong op Williams. Deze voorsprong kan nog verder worden uitgebreid, stelt Green. “Vanaf hier kan ons succes eigenlijk alleen nog maar toenemen. Op dit moment staat er rond Singapore nog een update op het programma.”

Toch moet de technisch directeur toegeven dat Force India binnenkort de aandacht moet richten op de auto van 2018 en de ontwikkelingen van dit jaar los moet laten. “Het is een moeilijke beslissing wanneer je de aandacht moet gaan verschuiven. Maar de auto’s van volgend jaar lijken veel op die van dit jaar, dus alles wat we nu leren van de auto’s kan volgend jaar toegepast worden.”

De ontwikkeling van de 2017 auto komt nooit helemaal stil te liggen. “We zullen nieuwe onderdelen blijven ontwikkelen, alleen zullen er minder updates komen en minder complex. De beslissing wordt genomen aan de hand van onze plaats in het kampioenschap.” Waarmee Green doelt op het behoud van de positie ten opzichte van Williams.