Het Formule 1-seizoen staat in de wachtstand. Maar de tests hebben dit jaar al plaatsgevonden in Barcelona, en de teams staan al klaar in de startblokken. Door het Corona-virus is het wedstrijdschema opgeschort, en zoals het er nu uitziet gaat het seizoen in de loop van de zomer, misschien in juli, weer van start. De organisatie wil in 2020 zeker nog 16 tot 18 races laten plaatsvinden. 

Formule 1 is niet zomaar een autosport, het is dé koningsklasse in de autosport. Jaarlijks rijden de coureurs wereldwijd over tal van circuits. Ook in 2020 belooft het een spectaculair jaar te worden. Misschien heeft Max Verstappen in de Red Bull dit jaar wel kans op de titel? Vergeet ook niet de nieuwe concurrenten, zoals Charles Leclerc in de Ferrari. De FIA (Fédération Internationale de l’Automobile), verantwoordelijk voor het organiseren van de Formule 1, rekent natuurlijk ook op de lang verwachte terugkeer van de race op Nederlandse bodem.

Het vernieuwde Formule 1 circuit in Zandvoort 

Na 35 jaar afwezigheid staat de Formule 1 weer op de kalender in Zandvoort. Dat circuit is op een aantal punten aangepast en staat klaar om bereden te worden. Vooral de laatste bocht, voor het opkomen naar de rechte stuk, is nu een stuk beter, doordat er een kombocht van is gemaakt. Hierdoor kunnen coureurs met nog meer snelheid het laatste stuk naar start/finish oprijden.

Dit wil niemand missen. De 600.000 toegangskaarten voor Zandvoort waren dan ook binnen een uur uitverkocht. Dit betekent 200.000 bezoekers op vrijdag voor de twee vrije trainingen. En 200.000 kaarten voor zaterdag: voor de vroege training en in de middag de kwalificatie. Voor zondag, de race zelf, nog eens 200.000 toeschouwers. We waren er blijkbaar klaar voor, want Nederland is een van de weinige landen waar ook voor de trainingen alle kaarten zijn uitverkocht.

Mis niets van F1 en kijk live mee

Je wilt natuurlijk niets missen van welke F1 race, waar je dan ook bent. Dit hoeft ook niet. Je kunt dit seizoen alle races volgen via Ziggo en F1TV. Beide stations zenden ook digitaal de races uit. Bij F1TV kun je onder andere switchen tussen de live camerabeelden, de tijden bekijken, het bandenverbruik, de posities op het circuit en het laatste nieuws volgen.

De supporters op de tribunes kijken live de race, maar gebruiken daarnaast de mobiele telefoon om te streamen, om zo alles in detail te kunnen zien. Natuurlijk ook om het live commentaar te horen van onze enthousiaste Olav Mol. Als je gebruikt maakt van een openbaar wifi is het verstandig om altijd een veilige VPN-verbinding te gebruiken. Het geeft je veilige internetverbinding tijdens het streamen zonder te worden ‘afgeknepen’.

Wanneer je in het buitenland bent, kijk je de spectaculaire races via het internet bij F1TV of met de app van Ziggo. Ben je al klant bij Ziggo, dan log je gewoon in via de ZiggoGo app en kijk je live tv. Binnen Europa kun je overal via Ziggo de live wedstrijden zien. Ben je buiten Europa dan kan een veilige verbinding je helpen om in te loggen. Je opent de VPN-app en kiest voor een serverlocatie in Europa. Vervolgens log je in bij Ziggo en kun je direct de race live streamen!

Nieuwe data voor F1 seizoen 2020

De nieuwe data waarop en waar de races worden gereden zijn nog niet bekend. De FOM (Formule One Management, de eigenaar van de promotie- en mediarechten) en de FIA overwegen het raceweekend terug te brengen van drie naar twee dagen. Uiteraard wil de organisatie van Zandvoort dit niet, omdat ze alle drie de dagen al hebben uitverkocht. Er is nog geen uitsluitsel hierover. Zoals het er nu uitziet zal in augustus de F1 race in Zandvoort plaatsvinden.

Het kan zijn dat het circuit van Silverstone meerdere races gaat huisvesten dit seizoen, omdat zeven teams Silverstone als thuisbasis hebben.  De legendarische race in de stad van Monaco gaat dit seizoen in ieder geval niet meer door. Gen glitter, glamour en luxe jachten dus, bij het circuit aldaar.

Wanneer de Formule 1 dit seizoen weer start is nog niet zeker. Wel verwacht iedereen dat het weer een spannend seizoen wordt. Max Verstappen (Red Bull) gaat de strijd aan met titelverdediger Lewis Hamilton (Mercedes). En wie zet dit jaar de snelst pitstop tijd neer? Het record staat op naam van Verstappen: slechts 1,82 seconden.