Maandagochtend trekt Aston Martin het doek van de AMR24, de bolide voor dit Formule 1-seizoen. Kan de groene brigade net als afgelopen jaar hiermee weer vechten om podiumplekken? Wij doken in de archieven van het team dat ooit in een grijs verleden begon als Jordan Grand Prix.

Op de foto hierboven een afbeelding uit 2021 van Sebastian Vettel die tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan in de Aston Martin AMR21 knap naar de tweede plek rijdt.

Eddie Jordan stapt in 1991 met Jordan Grand Prix in de Formule 1. Hij laat ene Michael Schumacher debuteren op het circuit van Spa-Francorchamps, de rest is geschiedenis. (Motorsport Images)
Damon Hill behaalt met de Jordan J198 de allereerste overwinning voor het team tijdens de kletsnatte Grand Prix van België in 1998. (Motorsport Images)
Jordan Grand Prix wordt overgenomen door het team van Midland F1 en verschijnt in 2006 aan de start met Christijan Albers. (Motorsport Images)
Een jaar later lijkt een Nederlands sprookje uit te komen in de Formule 1. Spyker neemt Midland F1 over en neemt in 2007 deel met Christijan Albers. Helaas is het sprookje van korte duur. (Motorsport Images)
Vanaf 2008 tot en met 2018 gaat het team door het leven als Force India. Hier Adrian Sutil in actie met de Force India VJM02. (Motorsport Images)
Halverwege het seizoen van 2018 neemt Lawrence Stroll de tent over en doopt het om tot Racing Point F1. Het hoogtepunt van dit team is tijdens de Grand Prix van Sakhir in 2020 waarbij Sergio Perez de winst pakt in de Racing Point RP20. (Motorsport Images)
Stroll wijzigt per 2021 de naam van het team in Aston Martin F1. Fernando Alonso steelt vaak de show in 2023 met de rappe Aston Martin AMR23. (Motorsport Images)