Toyota loopt het risico door een administratieve fout de derde plaatsen van Jarno Trulli in Maleisie en Bahrein kwijt te raken. Er schijnen problemen te zijn met licentie-formulieren.
 
Volgens een gezaghebbend Engelse Formule 1-tijdschrift zou Toyota er niet in geslaagd zijn de vereiste licentie-documenten op tijd in te leveren. Dat gebeurde pas na de Grand Prix van San Marino, waardoor het team theoretisch gezien de kans loopt alle punten in de eerste vier races, dus ook de podiumplaatsen van Trulli in Maleisie en Bahrein, kwijt te raken.

Formule 1-teams zijn veplicht om de licentie-papieren in orde te hebben om aan de Grand Prix-races mee te mogen doen. Het feit dat Toyota z’n zaakjes adminsitratief niet voor elkaar had zou wel eens de reden kunnen zijn dat Toyota de tijdstraf van 25 seconden voor Ralf Schumacher in de Grand van San Marino niet voor het Hof van beroep van de FIA heeft aangevochten.

John Howett van Toyota bevestigt dat er wat aan de handis. ,,We hadden een probleem met een nationale licentie, maar dat is nu samen met de Duitse autoriteiten opgelost. De aangepaste papieren zijn nu bij de FIA, die ons inmiddels een nieuwe superlicentie heeft verschaft.’’

De FIA verklaart desgevraagd dat er een onderzoek loopt, maar dat nog onduidelijk is of er actie wordt ondernomen, of dat een van de andere teams protest gaat aantekenen tegen Toyota’s prestaties in de eerste vier races. FIA-woordvoerder Richard Woods zegt dat de nieuwe licenties pas in de week voorafgaande aan de Spaanse Grand Prix zijn uitgegeven.

Mocht Toyota bestraft worden dan raakt het 29 puntenkwijt, 20 van Trulli (inclusief twee derde plaatsen) en 9 van Ralf Schumacher. De derde plaats van de Italiaan in Maleisie was de allereerste podiumklassering voor Toyota sinds de entree van het teamin de Formule 1 in 2002.