*

Frijns tekent bij: Ook volgend seizoen in Formule E bij Envision

André Venema

André Venema

8 juli 2019 16:03

Frijns tekent bij: Ook volgend seizoen in Formule E bij Envision

Robin Frijns rijdt ook volgend seizoen in de Formule E, ’s werelds eerste volledig elektrische raceserie. De 27-jarige Limburger heeft de verbintenis met zijn huidige werkgever Envision Virgin Racing, een klantenteam van Audi, met een jaar verlengd.

“Ik zit goed op mijn plek”, verklaart Frijns, die als fabriekscoureur van Audi ook nog uitkomt in het Duitse toerwagenkampioenschap (DTM). “Ik wil de band met Audi niet verbreken, het voelt voor mij als familie. Daarom was de keuze bij Envision te blijven heel erg gemakkelijk. DTM en Formule E zijn een ideale combinatie. Ik hoop dat ik beide series volgend seizoen opnieuw kan combineren.”

Frijns won eerder dit jaar als eerste Nederlandse coureur in Parijs een ePrix, de benaming voor een race in de Formule E. Het leverde hem ook aan de leiding in het kampioenschap op, maar de Limburger kende na de historische voorstelling in de Franse metropool veel tegenslag. Hij scoorde sindsdien door (mechanische) pech geen enkel punt meer in de daaropvolgende races in Monaco, Berlijn en Bern.

De Maastrichtenaar heeft desondanks nog een kleine kans op de titel. Komend weekeinde worden in New York de laatste twee races van dit seizoen gehouden, Frijns heeft als nummer zes een achterstand van 49 punten op klassementsleider Jean-Eric Vergne. “Ik ga erheen om te winnen, de rest heb ik niet in de hand. Als Vergne vier punten haalt is het gedaan”, beseft Frijns. “Ik hoop in ieder geval in de top-3 van het kampioenschap te kunnen eindigen. Dat zou heel mooi zijn.”