*

FW42 niet op tijd klaar: Williams slaat eerste testdag over

André Venema

André Venema

17 februari 2019 09:55

FW42 niet op tijd klaar: Williams slaat eerste testdag over

De FW42 van ROKiT Williams Racing ontbreekt maandag op de eerste testdag in Barcelona. Volgens teambaas Claire Williams is de uitdager van 2019 nog niet rijklaar, waardoor het pas een dag later de eerste testmeters zal gaan maken.

“We hebben een zeer drukke winter gehad om de FW42 op tijd klaar te krijgen. Helaas is dat niet gelukt”, aldus Williams. “Onze eerste zorg is dat dat we een zo optimaal mogelijke auto op de baan brengen en soms dat duurt dat iets langer dan gepland. Niet ideaal, maar evenmin het einde van de wereld. We zullen ons inspannen om de verloren tijd in te halen en de auto maximaal te prepareren voor de eerste race. Daarvoor hebben we nog zeven testdagen.”

André Venema

André Venema

André Venema (1963) reist de Formule 1 sinds 2004 achterna. Eerst als verslaggever van het Algemeen Dagblad, tegenwoordig als hoofdredacteur van FORMULE 1. Nog steeds even onvermoeibaar. Zoekt altijd naar onderscheidend verhaal. Bezocht ruim 100 GP’s, weet de weg in de paddock. Favoriete bestemmingen? Monza en Suzuka. Lijfspreuk: Lust for life. Ook groot liefhebber van de NBA.