Pierre Gasly neemt volgens Motorsport.com in Maleisië mogelijk het zitje van Daniil Kvyat over bij Toro Rosso. Het gaat om een gerucht dat nog niet bevestigd is.

Motorsport.com baseert de berichtgeving op informatie van ‘meerdere bronnen’. Toro Rosso en Red Bull zouden het inzetten van Gasly als een try-out zien om te bepalen of de GP2-kampioen van 2016 een goede keuze zou zijn voor 2018, als er een zitje vrij komt bij Toro Rosso.

Tegelijkertijd zou Toro Rosso Kvyat rust willen geven. De Rus werd in 2016 na vier Grands Prix teruggezet van Red Bull naar Toro Rosso en maakt sindsdien een moeilijke periode door.

Oorspronkelijk gingen Red Bull en Toro Rosso er vanuit dat Carlos Sainz nog dit jaar nog de overstap van Toro Rosso naar Renault zou maken, waarvoor hij in 2018 gaat racen. Omdat Jolyon Palmer niet akkoord is gegaan met een voorstel van Renault om voortijdig te vertrekken, is Sainz bij Toro Rosso gebleven. Was hij vertrokken, dan had Gasly zijn zitje overgenomen.

Gasly testte in 2015 en 2016 al voor Toro Rosso en Red Bull, en eerder dit jaar voor Red Bull.

Dat Toro Rosso ondanks Sainz’ aanstaande exit na dit seizoen vasthoudt aan de Spanjaard, is op basis van de punten niet gek. Sainz heeft dit jaar 48 van Toro Rosso’s 52 punten gescoord.

Mocht Gasly inderdaad in Maleisië voor Toro Rosso in actie komen, dan is het de vraag of dit eenmalig is, of dat de Fransman ook het weekend daarna in Japan voor Red Bulls opleidingsteam racet.

De daaropvolgende wedstrijd, in Amerika, botst sowieso met de finale van de Japanse Super Formula-klasse waar Gasly dit jaar in racet en een serieuze titelkandidaat is. Na de Grand Prix van Amerika telt het Formule 1-seizoen nog drie races, in Mexico, Brazilië en Abu Dhabi.