*

Gasly weet Q3 weer niet te halen: ‘Ik worstelde met de achterkant van de auto’

Daan de Geus

Daan de Geus

30 maart 2019 17:46

Gasly weet Q3 weer niet te halen: ‘Ik worstelde met de achterkant van de auto’
Motorsport Images

Voor het tweede Grand Prix-weekend op rij wist Pierre Gasly Q3 niet te halen, terwijl dat zijn Red Bull-teamgenoot Max Verstappen wel lukte. “Ik worstelde met de achterkant. Het voelt nog niet als mijn auto.

Twee weken geleden, in het Australische Melbourne, droeg een rekenfout van Red Bull eraan bij dat Gasly in Q1 bleef steken. Nu redde hij daar wel uit, maar vond hij in Q2 alsnog voortijdig zijn waterloo. Wat er mis ging? “Ik worstelde met de achterkant van de auto, met de achteras. Dat doe ik eigenlijk al sinds het begin van het weekend”, vertelt hij Ziggo Sport.

“We hebben van alles geprobeerd, maar niks bracht verandering. De achterkant van de auto is super nerveus. Elke keer dat ik op het gas ging, had ik er last van. Ik had heel veel last van wielspin bij het uitkomen van de bochten”, zegt hij tegen pitreporter Jack Plooij. “We hebben nog wel iets geprobeerd voor de kwalificatie, maar dat bracht ook geen verbetering. Met het veld dat zo dicht bij elkaar zit, zo close is, heeft dit ons Q3 gekost”, verzucht hij.

Gasly wacht nu wederom een inhaalrace. In Australië, waar het lastig inhalen was op het Albert Park-circuit, viel zijn optreden in dat opzicht tegen en wist hij zich niet alsnog de punten in te knokken. De baan in Bahrein biedt meer perspectief, weet hij ook zelf: “Met lange rechte stukken en drie DRS-zones, maar ja”, weifelt hij: “Ik moet me nog wel comfortabel gaan voelen in de auto. Op het moment voelt het namelijk nog niet als mijn auto, doet hij niet wat ik wil. Daar moet ik echt nog aan werken met de engineers.”

Lees meer over

Gasly Red Bull