Max Verstappen is dol op stratencircuits, dus dat Singapore een race is waar hij naar uitkijkt, mag dan ook geen verrassing heten. Toch schat hij deze race in als de zwaarste van het seizoen.

Het aanpassen aan het nachtschema (oftewel het aanhouden van de Nederlandse tijd) vindt de Nederlander geen probleem. “Ik vind het juist wel lekker. Ik ga gewoon om elf uur Nederlandse tijd naar bed en begin de dag hier op het circuit gelijk met de lunch.”

De eerste avond doortrekken vond-ie niet moeilijk. De meeste coureurs en teamleden gebruiken de dinsdagavond als stapavond. Verstappen: “Ik ben even gaan rondlopen en ben wel even ergens naar binnen gegaan, maar je kunt het geen ‘stappen noemen. Ik ga hier natuurlijk geen bier drinken”, zegt hij lachend.

Zweten

Begrijpelijk, aangezien de omstandigheden – het warme weer en hoge luchtvochtigheid – ‘bijzonder pittig zijn. “Dit is nog zwaarder dan Maleisië, omdat dit een stratencircuit is en je dus continu honderd procent gefocust moet zijn.”

Op woensdagavond heeft hij een rondje hardgelopen over het circuit. “Dan wen je een beetje aan het zweten. Dat helpt, want als je dan in de auto stapt, heb je al een keer het gevoel gehad van hoe erg je gaat zweten.”

De eerste vrije training begint vandaag om 12.00 uur.