De Williams FW36 – misschien wel mooiste auto van 2014, in de iconische Martini-kleuren – is vanaf heden als model in schaal 1:18 verkrijgbaar in de Formule 1 Shop.

Het maagdelijke wit met de rood en blauwe band van Martini is op het rood van Ferrari en het zilver van Mercedes na wellicht de meest legendarische kleurstelling in de Formule 1, waarbij de strakke lijnen van de FW36 deze Williams ook nog eens extra mooi maken.

Behalve mooi en iconisch, was de FW36 uit 2014 ook nog eens competitief: coureurs Valtteri Bottas en Felipe Massa scoorden er negen podiumplekken mee en de legendarische formatie uit Grove was geregeld het enige team dat het zo dominante Mercedes enigszins kon bedreigen.

Van deze schitterende, succesvolle auto heeft Spark Models nu een subliem schaalmodel gemaakt dat niet alleen briljant is om te zien, maar ook bijzonder, aangezien het de eerste Williams is die in schaal 1:18 is uitgebracht sinds 2007.

Wat in het oog springt aan de replica’s van de FW36, is het oog voor detail van Spark. Zo ‘draagt’ Massa net als in het echt een helm van Schuberth, terwijl Bottas een Arai op heeft. Ook is de Mercedes-bestickering net wat anders op het model van Bottas – een Melbourne-specificatie – dan op de variant van Massa, die gebaseerd is op hoe de Williams er tijdens de Grand Prix van Maleisië uit zag, terwijl beide modellen ook het nieuwe Ayrton Senna Foundation-logo op de neus hebben.

De modellen kosten € 159,95 per stuk en zijn – net als de rest van de Williams-collectie – via de Formule 1 Shop te bestellen. Het model van Massa, met startnummer 19, is ook direct hier te vinden, terwijl het schaalmodel van de met nummer 77 rijdende Bottas via deze link te bestellen is. Zie de shop voor verdere informatie, zoals de levertijd en -prijs.