Van zestiende aan de start naar derde aan de finish: Max Verstappen schitterde begin dit jaar in Sjanghai, met een spectaculaire inhaalrace onder wisselvallige omstandigheden. Van zijn Red Bull RB13 van toen is nu een 1:43-model beschikbaar in de Formule 1 Shop.

“Volgens mij haalde ik in de eerste ronde al negen man in. Het leek wel een computerspel”, stond Verstappen er zelf na afloop ook even van te kijken, op het erepodium waar winnaar Lewis Hamilton hem ook nog een mooi compliment gaf: “Inhalen is niet makkelijk met deze auto’s, maar deze kerel kan het, vooral als het regent. We moeten de beelden maar goed terugkijken om te zien hoe ie het doet.”

Voor wie de beelden niet genoeg zijn, of liever ook een tasbaarder herinnering heeft, is er nu een snaarstrak 1:43-model van Verstappens Red Bull zoals die er tijdens de Grand Prix van China uitzag. Inclusief intermediates, waarop Verstappen zijn superstart maakte. Op slicks haalde Verstappen later ook Kimi Räikkönen nog met bluf en bravoure buitenom in en pakte hij later teamgenoot Daniel Ricciardo binnendoor.

Sebastian Vettel kwam er daarna nog wel voorbij, waarna Verstappen in de slotronden een stevige strijd uitvocht met Ricciardo. De jongere van de twee Red Bull-rijders won dat gevecht en pakte zo zijn vooralsnog enige podiumplek van 2017 met een voor hem inmiddels zo kenmerkend strijdlustig optreden.

De Spark Models 1:43-miniatuur van de RB13 uit China is behalve aan de eerder genoemde intermediates aan de, zoals in het echt, destijds nog niet met een stierenstaart versierde haaienvin te herkennen. Ook zijn het startnummer en VER-afkorting van Verstappen nog bescheiden op de auto weergeven, zoals in het begin van het seizoen nog gewoon was. Het model kost € 64,95, is direct leverbaar en nu hier te bestellen. Zie de Shop voor meer informatie.

Voor meer Max Verstappen-artikelen in de Formule 1 Shop, klik hier.