Gil de Ferran is de nieuwe teambaas van BAR. De 37-jarige Braziliaan, winnaar van de 500 Mijlen van Indianapolis in 2003, volgt Nick Fry op. Fry (foto), pas drie races in functie als opvolger van Dave Richards, krijgt een organiserende functie op de achtergrond. Officieel heet het dat Fry en technisch-directeur Geoff Willis meer tijd moeten krijgen voor de ontwikkeling van de 007. Daarom zou de komst van De Ferran als ’leider aan de pitmuur’ noodzakelijk zijn.

Fry wassinds 2002de rechterhand van teambaas David Richards. Na het gedwongen vertrek van Richards eind vorig jaar werd Fry prompt naar voren geschoven als zijn logische opvolger. In totaal heeft hij drieGrand Prix’mogen genieten van deze functie. De Brit wordt verantwoordelijk gehouden voor het falen van BAR in de eerste drie races van het seizoen. Het team, vorigjaar nog tweede in het WK voor constructeurs, behaalde nog geen enkel WK-punt. Fry krijgt per heden een ceremoniële functie als team-directeur, waarin hij zich bezig houdt met de grote bestuurlijke lijnen binnen de BAR-organisatie. Fry: ,,We misten nog een puzzlestukje dat nodig was om de eerste Grand Prix-zege binnen handbereik te brengen. Gil kan dat brengen, hij heeft verder geen introductie nodig. Zijn komst naar ons team zat overigens al een tijdje in de pijnlijn.’’

De Ferran zegt in een eerste reactie uiteraard erg ingenomen te zijn met zijn benoeming tot teambaas: ,,Dit is een geweldige uitdaging voor mij, een logisch vervolg ook op mijn actieve loopbaan als coureur. Ik heb Nick in het verleden al eens via Jackie Stewart leren kennen, en toen hebben we al serieuze gesprekken gevoerd over hoe het team verbeterd zou kunnen worden.’’De Ferran is een grote naam in Amerika. Hij wontwee keer het Champcar-kampioenschap en zegevierde in2003 in de Indy 500. Na dat jaar nam hij afscheid van de sport en fungeerde hij als televisiecommentator. De Ferran neemt in de Grand Prix van San Marino, zondag 24 april, voor het eerst plaats op de pitmuur.