Pastor Maldonado kwalificeerde zich op Spa-Francorchamps als vierde en Bruno Senna reed de snelste ronde van de wedstrijd. Toch bleef Williams puntloos. Teammanager Mark Gillan denkt dat het team hierdoor sterker in Monza presteert.

Maldonado had zondag een valse start en zag zijn kansen op een goed resultaat na La Source al verkeken doordat hij slachtoffer werd van de startcrash. Senna reed lang in de punten. De Braziliaan moest echter een extra pitstop maken omdat een van zijn banden langzaam leeg liep.

“Onze racesnelheid was niet zo goed als gehoopt en dat onderzoeken we dus”, vertelt Mark Gillan, de chief operations engineer, in een nabeschouwing. “Pastors kwalificatie was in ieder geval uitstekend. Bruno’s sessie werd helaas verstoord door een spin en, als gevolg daarvan, een beschadigde voorvleugel. We waren erg tevreden met de kwalificatie van Pastor. Hij reed echt heel goed – haalde ook het maximale uit de auto. Zijn start was vals omdat hij per ongeluk de koppeling te vroeg losliet.”

Williams had het afgelopen weekend dus absoluut de snelheid. Toch werden er geen punten gepakt. “Dit was een veelbelovend weekend dus het is teleurstellend als je dan geen punten pakt”, meent Gillan. “Ik ben trots op het werk dat het team onder lastige omstandigheden heeft verricht.”

“We hebben geen punten gepakt, maar zijn wel veel wijzer geworden. Als gevolg daarvan zullen we in Monza dus beter voor de dag komen”, stelt Gillan. “We mikken op een puntenfinish voor beide auto’s. Ik zie niet in waarom dat niet kan als we een probleemloos weekend hebben.”