Lewis Hamilton heeft zijn poleposition op Spa-Francorchamps verzilverd en zijn 89ste overwinning gepakt. De Brit was opnieuw zijn teamgenoot Valtteri Bottas te snel af, gevolgd door Max Verstappen. De safetycar moest één keer de baan op komen na een zware crash tussen Antonio Giovinazzi en George Russell.

Hamilton startte goed en reed langzaamaan weg van teamgenoot Bottas, die op zijn beurt moeite had om weg te rijden van Verstappen. De Nederlander moet echter wel eerst nog een aanval afslaan van Ricciardo, die een goede run heeft richting Les Combes en zijn Renault naast de Red Bull zet, maar zijn inhaalactie slaagt uiteindelijk niet. Uiteindelijk kan Hamilton zijn leiding behouden, terwijl Verstappen na lange tijd dicht achter Bottas te hebben gezeten met de derde plek genoegen moet nemen.

De race wordt in ronde elf kort onderbroken door een safetycar na een zware crash tussen Giovinazzi en Russell. Giovinazzi raakt de achterkant kwijt op de exit van bocht 12 en schiet hard de bandenstapel in, waarna Russell tegen een losgeschoten band van de Alfa Romeo rijdt en op zijn beurt met de onbestuurbare Williams tegen de bandenstapel komt.

Achter de welbekende top drie gaat het gevecht vooral tussen de Renault-coureurs en Albon. Ricciardo, die tevens de snelste raceronde noteert en een extra puntje pakt, is uiteindelijk ‘best of the rest’ met de vierde plek. Teamgenoot Ocon sluit aan nadat hij in de laatste ronde Albon inhaalt voor de vijfde plaats. In het gevecht in het middenveld ontbreekt Sainz: hij verschijnt niet aan de start vanwege een kapotte uitlaat. Voor Ferrari is het een dag om te vergeten: Vettel wordt dertiende en Leclerc veertiende.

(Volledige uitslag onder de foto)

Foto: Motorsport Images