Op een zonnig circuit van Spa-Francorchamps heeft Charles Leclerc poleposition gepakt met een marge van zeven tienden. Naast hem start teamgenoot Sebastian Vettel, gevolgd door de Mercedessen en Max Verstappen. 

De plof van Kubica. Foto: Motorsport images.

De kwalificatie op het circuit van Spa-Francorchamps begon met een flinke plof in de Mercedes-motor van Robert Kubica. De daaropvolgende rode vlag gaf Mercedes extra tijd om de wagen van Lewis Hamilton te repareren, die in de derde training schade had opgelopen. Nadat de sessie werd hervat, volgde de tweede code rood net voor het einde van Q1. Nu was het de Alfa Romeo van Antonio Giovinazzi die stil kwam te staan. Carlos Sainz en de Toro Rosso’s konden hun snelle ronde niet afmaken en vonden hun Waterloo in Q1. 

In Q2 toonden de Ferrari’s hun spierballen door de rest van het veld achter zich te laten. Ook de Renaults toonden snelheid door op plek vijf en acht te eindigen. De snelle tijden werden op de zachte band gezet, waardoor de top 10 op deze compound zal starten.

Opvallend langzaam reden de coureurs hun outlap in Q3, omdat iedereen dolgraag een slipstream wilde pakken. Hamilton deed zelfs zijn beklag op de radio over het tempo. Toen de rijders er dan echt voor gingen zitten was het Leclerc die met een snaarstrakke ronde de rest van het veld op zeven tienden reed. Vettel, Hamilton, Bottas en Verstappen sluiten namens de topteams aan achter Leclerc. Renault zette haar goede vorm van de trainingen door en sluit aan op plek zes en zeven.