Hij heeft er even op moeten wachten, maar in België was daar de eerste overwinning voor Charles Leclerc, nadat de Ferrari-coureur voor de derde maal in zijn carrière van poleposition vertrok. De Monegask droeg zijn overwinning op aan de gisteren verongelukte Formule 2-coureur Anthoine Hubert.

Na het verschrikkelijke ongeluk van Hubert tijdens de Formule 2-race gisteren moesten de Formule 1-coureurs onder een dreigende hemel een knop omzetten om vandaag van start te gaan. Regen zou er echter niet vallen, maar dat was ook niet nodig voor een race die bol stond met inhaalacties, crashes en mooie gevechten.

Ondanks dat Leclerc gisteren zijn derde poleposition pakte, moest hij nog steeds wachten op zijn eerste overwinning. In zijn jacht daarop deed hij niks fout en leidde hij de race voor het grootste deel. Aan het einde van de race stond de jonge Monegask nog even flink onder druk van Lewis Hamilton, maar de vijfvoudig wereldkampioen kwam er niet voorbij. De Brit haalde met zijn tweede plaats wel belangrijke punten binnen voor het kampioenschap, teamgenoot Valtteri Bottas maakte het podium compleet.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Foto: Motorsport images.

Korte race voor Verstappen
De race van Max Verstappen was gauw afgelopen. In La Source, de eerste bocht, kwam de Nederlander in contact met Kimi Räikkönen. Verstappen kon doorrijden, maar in Eau Rouge bleek de schade teveel. Hij kon alleen nog maar rechtdoor, de muur in. Daarmee was het na drie bochten einde race voor Verstappen.

Sebastian Vettel eindigde ietwat teleurstellend op de vierde plek, op ruim een halve minuut achter zijn teamgenoot. Halverwege de race kreeg de Duitser zelfs een teamorder om zijn oren. Lang leek Lando Norris naar een knappe vijfde plek te rijden, tot zijn McLaren in de laatste ronde de geest gaf. De vijfde plek ging nu naar de eveneens imponerende Alexander Albon, die in zijn Red Bull mooie inhaalacties uitvoerde. Nico Hülkenberg, de Racing Points en de Toro Rosso’s maakten de top 10 compleet.

Foto: Motorsport images.