De Grand Prix Drivers’ Association heeft gereageerd op de beslissing van Max Mosley om de vergadering die aanstaande vrijdag gepland stond af te blazen. In een open brief heeft de GPDA haar teleurstelling uitgesproken in het besluit van de FIA-president. Na een telefoongesprek tussen Mosley en GPDA-directeur David Coulthard naar aanleiding van de gebeurtenissen in Amerika, begonnen de coureurs zich zorgen te maken over het gedrag van Mosley. Dit resulteerde afgelopen zondag in een brief die naar Mosley werd gestuurd waarin de coureurs duidelijk maken bezorgd te zijn over zijn dreigement om de steun voor de veiligheidsinitiatieven terug te trekken. Bovendien stuit het feit dat de coureurs niet welkom waren bij de meeting van de World Motor Sport Council van 29 juni op veel verzet.

,,Op een bijeenkomst van de GPDA op 1 juli werden wij als coureurs erop geattendeerd dat de president van de FIA contact heeft gelegd met de directeur van de GPDA om tegenover hem teleurstellend te reageren op het feit dat negentien coureur een statement uit hebben gegeven naar de WMSC in het kader van de veiligheid", valt er in de brief – die in handen is van Autosport-Atlas – te lezen.

,,Waar we ons nog meer zorgen over maken is het nieuws dat er tijdens dit telefoongesprek van uw kant werd gesuggereerd dat de FIA haar steun aan de veiligheidsinitiatieven van de GPDA mogelijk in zou trekken. Daarnaast zijn we niet te spreken over het feit dat we jongstleden 29 juni de meeting in Parijs niet bij mochten wonen."

,,De GPDA is juist van mening dat veiligheid in het grootste belang is van de sport. Het stelt ons zeer teleur dat we op dit vlak niet op de volledige steun van de FIA-president kunnen rekenen. We kijken ernaar uit om de discussies op dit vlak voort te zetten", luidt de afsluiting van de brief.

Het document is ondertekend door het gehele Formule 1-veld, met uitzondering van de Red Bull-coureurs David Coulthard, Christian Klien. Vitantonio Liuzzi en Ferrari-coureur Michael Schumacher. De afwezigheid van Schumachers handtekening is vrij simpel te verklaren; de Duitser is van mening dat de farce op Indianapolis geen gevolg is van de veiligheid, maar dat falende techniek de boosdoener is.

De reden dat het Red Bull-trio de brief niet heeft ondertekend is onduidelijk, hoewel het bekend is dat teameigenaar Dietrich Mateschitz en teambaas Christian Horner een goede relatie hebben met de FIA. Mateschitz gaf onlangs nog aan geen oorlog te willen met de overkoepelende autosportorganisatie.

Directe aanleiding voor het afblazen van de meeting met de coureurs voor Mosley waren echter kritische kanttekeningen die David Coulthard plaatste bij de nieuwe regels die de afgelopen jaren zijn geïntroduceerd. ’DC’ stelt echter dat de zorgen van de coureurs op het vlak van de veiligheid niets van doen hebben met de regelgeving. Daarom hoopt hij dat Mosley zijn woord houdt en dat er in de toekomst alsnog een meeting plaats zal vinden.

,,De discussie qua veiligheid en regels hebben niks met elkaar te maken, het zijn twee aparte dingen. Ik heb mijn visie op de regels nooit onder stoelen of banken gestoken, ik vind de huidige regels gewoon niet de juiste. Ik begrijp uiteraard dat Max het druk heeft, maar hopelijk kunnen we binnenkort een nieuwe afspraak maken", aldus de Red Bull-coureur, die gisteren zijn contract verlengde.