De Grand Prix van Nederland kan doorgaan als het aan het kabinet ligt. Dat melden Haagse bronnen aan de NOS en De Telegraaf. Waarschijnlijk zal niet de volledige capaciteit kunnen worden gebruikt en zullen er toegangseisen gelden.

Vrijdagavond, 13 augustus, geven minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van volksgezondheid een persconferentie waarin de coronamaatregelen voor de komende tijd worden besproken. Naar verwachting blijven de huidige beperkingen voor evenementen gelden, maar kan de Dutch GP wel doorgaan omdat er vaste zitplaatsen op de tribunes zijn en er geen overnachtingen op het terrein plaatsvinden.

Hoeveel toeschouwers er precies naar de race kunnen komen, is nog niet bekend. Zonder testbewijs voor toegang moet er anderhalve meter afstand gehouden worden, met toegangstest kan twee derde van de capaciteit worden gebruikt. De Dutch GP heeft ingezet 105.000 kaarten per dag, dus zou dan zo’n 70.000 mensen mogen ontvangen. Dat betekent wel dat er alsnog tienduizenden fans met een kaartje teleurgesteld moeten worden.

De Grand Prix van Nederland vindt plaats van 3 tot en met 5 september in Zandvoort. Bereid je optimaal voor op de terugkeer van de Formule 1 naar de duinen met de Dutch GP Box van FORMULE 1 Magazine.