Charles Leclerc zal bij de Braziliaanse Grand Prix aan de start staan met een nieuwe krachtbron, maar hij moet daarvoor wel een gridstraf incasseren. Ferrari-teambaas Mattia Binotto zegt dat het team daardoor in Brazilië weer op het ‘normale prestatieniveau’ zou moeten zitten. 

Charles Leclerc moest tijdens de derde vrije training in de Grand Prix van Amerika zijn Ferrari aan de kant zetten na een olielek. Ferrari besloot zijn motor te wisselen naar een oude variant, waardoor de Monegask een gridstraf ontliep. In Brazilië zal hij echter met een volledig nieuwe motor rijden, waarmee hij de limiet overschrijdt van het aantal toegestane krachtbronnen en daarvoor een gridstraf van minimaal tien plaatsen krijgt, maakt de Italiaanse renstal bekend.

”Charles krijgt een nieuwe krachtbron hier, want de vorige was beschadigd op de zaterdag waardoor hij de rest van het weekend met een oudere, en minder krachtige, motor moest rijden”, zegt Ferrari-teambaas Mattia Binotto. ”Een nieuwe motor betekent een gridstraf, maar we zouden weer op ons normale prestatieniveau moeten zitten en zullen strijdlust tonen om het seizoen met een hoogtepunt af te sluiten”, aldus de Italiaan.

In Amerika viel Sebastian Vettel al na acht ronden uit dankzij een afgebroken achterwielophanging en het tempo van Leclerc, met de oude motor, lag laag waardoor hij niet verder kwam dan de vierde plaats. ”De race in Austin was frustrerend. We konden niet het gehoopte resultaat leveren. Op de zaterdag kwamen we net tekort om een historische zevende poleposition op rij te pakken op slechts een honderdste van een seconde met Sebastian. Het is echter geruststellend dat we daar de snelheid toonden. De eerste stint van Charles was matig, hoewel de auto weer normaal presteerde na de eerste pitstop. We laten dit allemaal achter ons en kijken uit naar Brazilië”, aldus Binotto.

Foto: Motorsport Images