*

Grosjean hoopt op contractverlenging bij Haas: ‘Mijn beste optie’

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

6 september 2018 13:10

Grosjean hoopt op contractverlenging bij Haas: ‘Mijn beste optie’
Sutton Images

Romain Grosjean had dit seizoen negen races nodig voordat hij eindelijk punten scoorde, maar is inmiddels bezig aan een goede reeks. De Haas-coureur heeft in zijn moeilijke periode altijd steun gehad van het team en hoopt dat hij in 2019 mag blijven.

Grosjeans eerste seizoenshelft werd gekenmerkt door persoonlijke fouten en crashes. Hij schreef zijn auto af achter de safetycar in Azerbeidzjan, schakelde meerdere auto’s uit in Spanje en crashte op Silverstone samen met Sainz. Zijn positie kwam direct onder druk te staan. “Ik heb het begin dit jaar erg moeilijk gehad”, geeft Grosjean toe. “Dat kan gebeuren in het leven van een sportman: je kunt niet altijd op de toppen van je kunnen presteren.”

Teambaas Guenther Steiner en Romain Grosjean.

Toch heeft Grosjean – na een reeks goede races – goede hoop dat hij in 2019 mag blijven bij Haas. “Hopelijk hoor ik snel iets”, vertelt hij in Beyond The Grid, de officiële Formule 1-podcast. “Ik houd niet van het silly season, volgens mij vindt niemand het leuk. Er staat nog veel op het spel. In de laatste races heb ik laten zien dat ik terug ben waar ik hoor.”

Grosjean kijkt niet naar andere teams. “Haas is een hele goede optie voor mij. Volgens mij hebben we nog wat werk te doen samen. Ik wil meer doen voor het team. Ik zou het geweldig vinden om de eerste Haas-coureur op het podium te zijn. Dat is al een droom sinds ik bij het team gekomen ben.”

Momenteel is een podium echter nog ver weg, erkent Grosjean. “Ik zeg het liever niet, maar er zijn twee races in één race. In Oostenrijk waren we bijvoorbeeld vierde, maar wel met een ronde achterstand. We waren sneller dan één Red Bull in de kwalificatie en 0,03 seconde langzamer dan Max Verstappen, en in de race zette Verstappen ons op een ronde. Een korte baan, maar dan alsnog: we waren vierde en werden gedubbeld. Dus we hebben nog geen eens een kleine kans om voor podiums te vechten.”

Lees meer over

Grosjean Haas