Romain Grosjean geeft toe dat hij een risico heeft genomen door naar nieuwkomer Haas over te stappen, maar de Fransman is er ‘honderd procent zeker van’ dat hij er goed aan doet.

Grosjean gaat in 2016 voor Haas racen. Hij had ook bij Lotus kunnen blijven, dat weer het Renault fabrieksteam wordt, maar was het lange wachten op het rondkomen van die deal zat. Ondanks dat hij nu de kans mist weer voor een fabrieksteam te racen, heeft Grosjean geen spijt van zijn beslissing.

“Het is natuurlijk altijd een risico als je overstapt, want bij je oude team weet je wat je hebt en bij je nieuwe team weet je niet hoe het gaat zijn, maar het is zeker niet zo dat ik een gok neem”, zegt Grosjean in gesprek met Autosport.

“Ik heb van tevoren de informatie gekregen die ik wilde hebben en ik ben er honderd procent zeker van dat het goed gaat komen met Haas”, verklaart Grosjean, die toegeeft dat hij de overstap mede heeft gezet door de nauwe relatie die Haas met Ferrari heeft: “Maar dat is slechts een bijkomstigheid.”

“Het klopt dat Ferrari nu de kans krijgt de data van mijn prestaties te bekijken en ik daardoor in zekere zin een soort relatie met ze heb, maar ik ben niet naar Haas gegaan omdat ik eigenlijk naar Ferrari wil”, verduidelijkt de Fransman.

“Ik heb voor Haas gekozen omdat het project met interesseert, ik het leuk vind dat het een Amerikaans team is en ik het goed kan vinden met teambaas Günther Steiner en eigenaar Gene Haas. De manier waarop zij de Formule 1 benaderen, spreekt me bovendien ook aan.”

“Stel je verder eens voor hoe het zou zijn als we straks in Melbourne tijdens het eerste raceweekend van 2016 Q3 van de kwalificatie weten te halen. Het zou geweldig zijn om zo’n succes te behalen en ik wil daar graag deel van uitmaken.”