Romain Grosjean kwam op de Oostenrijkse Red Bull Ring als zesde over de streep. Het stemt de Haas-coureur natuurlijk tevreden, al zijn er nog altijd verbeterpuntjes aan te wijzen.

De Fransman Romain Grosjean meldde zich in de openingsfase van de race al even in de top van het veld, na de rommelige start van de Grand Prix. Hij passeerde in de eerste ronde zowel Kimi Räikkönen als Lewis Hamilton. “Dat was leuk”, meldt een tevreden lachende Grosjean ten overstaan van Ziggo’s Jack Plooij. “Maar natuurlijk kon ik die gasten niet heel lang achter me houden.”

Ver terugvallen deed hij echter niet. De Force India’s wist hij namelijk achter zich te houden, door naar eigen zeggen het gat te controleren en te pushen wanneer nodig. “Het team heeft me daar goed in begeleid, en ook de banden werkten vandaag goed. Ik denk dat die combinatie de sleutel was tot het goede resultaat van vandaag.”

Grosjean, iemand die sinds zijn aantreden bij Haas veel geklaagd heeft over remproblemen, werd door Plooij gevraagd of de remmen vandaag deden wat ze moesten doen, aangezien er dit keer geen geklaag over de boordradio heeft geklonken: “Dat komt doordat ik vandaag maar eens van het radio-knopje afgebleven ben”, grapt de Grosjean. “Maar het is nog altijd niet perfect hoor, er is nog steeds wel wat werk te doen.”