*

Grosjean: ‘Split-screen oplossing voor gebrek aan zendtijd gevechten middenveld’

Laurens Stade

Laurens Stade

21 oktober 2019 13:30

Grosjean: ‘Split-screen oplossing voor gebrek aan zendtijd gevechten middenveld’
Motorsport Images

Romain Grosjean vindt dat de regie van de Formule 1 beter kan als het gaat om gevechten in het middenveld. De Fransman snapt dat de regie de gevechten vooraan moet volgen, maar hij vindt het verkeerd om de andere gevechten te negeren. Volgens Grosjean is een split-screen dan ook de oplossing voor dit probleem. 

De regie van de Formule 1 kreeg de afgelopen tijd kritiek van meerdere coureurs over het gebrek aan zendtijd voor de teams in het middenveld. ”Ik sprak onlangs met een aantal coureurs en we zijn het erover eens dat de regie sommige gevechten over het hoofd ziet. We hebben het gevoel dat de fans veel gevechten in het middenveld missen, waarvan je er niet veel krijgt vooraan”, zei Carlos Sainz tegen Motorsport.com. Hij deed die uitspraken naar aanleiding van een gevecht met drie andere coureurs in de laatste ronde in Singapore, die de regie ontgaan was door de focus vooraan.

Lees ook: Sainz ontevreden over tv-uitzendingen: ‘Gebrek aan zendtijd middenveld is frustrerend’

Romain Grosjean snapt dat de regie de gevechten vooraan moet volgen, maar hij vindt het verkeerd om de andere gevechten te negeren. ”Het gevecht dat we in Singapore hadden was veel spannender dan auto’s over de finishlijn te zien rijden”, zegt Grosjean tegen Motorsport.com. ”Misschien helpt een split-screen waar je dan op het ene scherm de winnaar over de finishlijn ziet gaan, terwijl je de actie op de baan kan volgen op het andere. Dat zou best wel gaaf zijn”, aldus de Haas F1-coureur.

Gebrek aan gevechten
Grosjean geeft toe dat hij niet alle races heeft bekeken op de Grand Prix van Rusland na, waar hij al snel uitviel. ”Soms kijk je naar races en het is dan wel leuk en aardig dat Ferrari op de eerste en tweede plaats ligt, maar ze volgen elkaar alleen maar. Het is niet zo opwindend als het zien van racende auto’s. Het was in Sotsji ook het geval. Het middenveld was op een gegeven moment echt spannend en je kon zien dat Alex Albon achter Kevin Magnussen zat. We zagen echter Charles Leclerc die Valtteri Bottas achtervolgde, wat ook spannend was, maar soms zijn de verschillen achteraan heel klein en dan wil je dat gevecht zien”, aldus Grosjean.

”Het probleem is dat de tv-uitzending wereldwijd hetzelfde is. Ze zouden het wellicht beter kunnen doen en misschien wat meer gevechten laten zien, want daar is soms een gebrek aan terwijl het iets is wat we willen zien”, sluit Grosjean af.

Foto: Motorsport Images

 

Lees meer over

Grosjean Haas