Het Haas F1-team heeft vandaag de VF-22 de baan op gestuurd voor de shakedown in Barcelona, waar over twee dagen de driedaagse shakedown voor alle teams plaatsvindt.

Andere teams gingen Haas al voor met de shakedown. Zo hebben Aston Martin, Mercedes én Red Bull op Silverstone de maximale afstand van honderd kilometer afgelegd. Haas liet echter bij de presentatie van de nieuwe bolide enkel wat renders zien, dus beelden van een echte bolide ontbraken.

Lees ook: Haas F1 Team toont kleurstelling VF-22

Die bolide is nu echter gespot op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar Haas bezig is aan de shakedown met Nikita Mazepin en Mick Schumacher. Aan de daadwerkelijke bolide vallen enkele zaken op ten opzichte van de renders. Zo zijn de flaps op de voorvleugel een stuk vlakker dan de extreem gebogen flaps op de renders en valt de enorme boog in de achtervleugel op. Bovendien zijn de sidepods breder dan het team op de renders weggaf. Over twee dagen begint in Barcelona de shakedown voor alle teams, al geldt dan niet zoals bij de gebruikelijke shakedowns een limiet van honderd kilometer.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Haas hoopt dit jaar weer stappen vooruit te kunnen zetten nadat het de afgelopen jaren alleen maar achteruit is gegaan. Het team was vorig jaar de hekkensluiter en besloot al vroeg in het jaar de ontwikkeling van de VF-21 stop te zetten om zich volledig op 2022 te richten. Met veel nieuwe teamleden die van Ferrari overkomen verwacht het Amerikaanse team weer competitief te kunnen zijn en richting het middenveld te kruipen.

De VF-22 in actie op het Circuit de Barcelona-Catalunya (boven) en de renders (beneden). Foto: Reddit