De Amerikaan Gene Haas verschijnt pas in 2016 met zijn eigen team op de grid, maar heeft de eerste naamswijziging al doorgevoerd. Haas Formula wordt het Haas F1 Team.

De renstal in opbouw ging sinds Haas toestemming van de FIA had gekregen om de Formule 1 te betreden als ‘Haas Formula’ door het leven, maar ruim anderhalf jaar voor het team op de grid moet staan heeft eigenaar Haas het omgedoopt in ‘Haas F1 Team’.

“Met de naam ‘Haas F1 Team’ is gelijk duidelijk dat we meedoen in de top, de koningsklasse van de autosport”, zo verklaart Haas de naamswijziging. “Zodra je de term ‘F1’ hoort, weet je precies waar het over gaat: de meest technisch geavanceerde internationale raceklasse die er is en waarin de beste en slimste engineers en ontwerpers actief zijn.”

“Mijn bedrijf Haas Automation heeft een geweldige reputatie binnen Amerika, maar ik streef er naar eenzelfde goede naam op te bouwen in de rest van de wereld en de beste manier om dat te doen is door de directe link met de Formule 1 te benadrukken.”

Behalve dat de teamnaam is gewijzigd, heeft de nu als Haas F1 Team bekend staande renstal ook gelijk haar eigen officiële website online gelanceerd en Haas F1 Team-accounts aangemaakt op social media.