Romain Grosjean noteerde in alle vrije trainingen de vijftiende tijd, maar toen het er echt om ging, stond hij er opeens. Daarmee verrast hij in de eerste plaats zichzelf.

Waar Esteban Gutiérrez in de slotseconden van Q2 de aansluiting met de top tien verloor, ging Romain Grosjean verrassend als negende door naar Q3. Een mooie opsteker voor de Fransman, die in de twee voorgaande Grands Prix al na Q1 uit zijn bolide mocht stappen.

“Na twee moeizaam verlopen kwalificaties is het heel fijn om weer een keer mee te mogen doen aan het derde kwalificatiedeel”, laat de Fransman na afloop weten. Het door remproblemen geplaagde team is naar Brazilië afgereisd met nieuwe remmen en dat bevalt goed: “We hadden er al direct een goed geval bij en ik denk dat de koelere omstandigheden vandaag eveneens in ons voordeel werkte.”

Met een entreebewijs voor Q3 alleen nam Grosjean klaarblijkelijk geen genoegen, want hij perste er ook nog eens een zeer verdienstelijke zevende tijd uit. “We hadden al niet verwacht in in Q3 terecht te komen, dus dit is een super resultaat. Als alles op zijn plek valt, zijn we gewoon heel erg snel. Dat werkt natuurlijk ontzettend motiverend, zeker als je bedenkt dat we ons als nieuw team nog altijd aan het ontwikkelen zijn.”

Gutiérrez
De Mexicaanse teamgenoot van Grosjean miste dus Q3, maar mag met de twaalfde startplaats alsnog terugkijken op een goede kwalificatie. Dat doet hij dan ook: “Het is geweldig dat we na enkele moeilijke Grands Prix weer competitief lijken te zijn.”

Het doel voor de race mag in het geval van Esteban Gutiérrez duidelijk zijn. Hij is immers nog altijd op jacht naar zijn eerste punten van het seizoen: “We kijken met veel optimisme uit naar de race en natuurlijk mik ik op punten. We weten wat we daar als team voor moeten doen en dat gaan we zo goed mogelijk uit proberen te voeren.”