*

Hamilton gaat volledig voor de pole

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

2 jaar geleden

Hamilton gaat volledig voor de pole
Sutton Images

Lewis Hamilton heeft op dit moment maar één doel: de pole veroveren voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Zijn sterke eerste trainingsdag in het woestijnstaatje geeft de Mercedes-coureur het vertrouwen dat hij voor de eerste startpositie kan gaan.

“Ik ben heel blij met de auto. Met het oog op morgen staan we er goed voor”, zegt Hamilton. “Ons doel is de eerste startplek.” Hamilton beseft dat hij dat op het Yas Marina-circuit al sinds 2012 niet meer voor elkaar heeft gekregen. “Maar ik ben snel, de auto voelt goed en er zit zelfs nog wat meer in het vat. Ik ga er volledig voor.”

Hamilton kan ook niet anders. Om wereldkampioen te worden, moet de Brit de race zondag in principe winnen. De pole mislopen zou dan geen goed begin zijn. Op vrijdag zag Hamiltons snelheid er alvast veelbelovend uit. In beide trainingen eindigde hij als eerste. Zijn beste rondetijd was 1:40,861.

Daarmee was Hamilton sneller dan teamgenoot Nico Rosberg, die als WK-leider de titelontknoping in gaat. Nipt sneller, dat wel: het verschil bedroeg slechts acht honderdsten van een seconde.

Rosberg, tweede in beide trainingssessies, is dan ook tevreden. “Een degelijk begin van mijn weekend”, zegt de Duitser. De balans van zijn Mercedes was volgens Rosberg goed, zowel in de hete eerste training als in de koelere tweede training. “De voorbanden hebben alleen nog wat last van graining als ze koud zijn. Dat is het belangrijkste wat we moeten verhelpen voor de race.”

Gerelateerd