Lewis Hamilton troefde teamgenoot Nico Rosberg in elke kwalificatie af. Daarmee deelt hij weer een mentaal tikje uit aan zijn teamgenoot. De Britse Mercedes-coureur is na afloop blij met de auto die hij kreeg.

“De pole is altijd een belangrijke positie om je race te beginnen”, luidt de open deur van Hamilton. “Het team heeft het goed gedaan. Ze leveren een auto die telkens weer wat beter is. Op die manier staan we heel vaak op de eerste rij. Dit was geen makkelijke sessie.”

“De jongens die nu naast mij zitten waren heel snel. In de kwalificatie liep het bij mijzelf niet hetzelfde als in de vrije trainingen. Ik ben in ieder geval vereerd dat ik de eerste race hier vanaf pole begin. De run naar de eerste echte bocht is lang, dus daar kan nog wel wat gebeuren.”

Hamilton heeft het wel naar zijn zin in Sotsji. “Het circuit is redelijk glad, maar biedt toch de nodige grip”, aldus de wereldkampioen van 2008. “Het is een hele mooi plaats, met lekker weer en een leuk circuit. De omgeving is ook mooi, met de bergen op de achtergrond.”

“De opkomst voor de kwalificatie was ook zeker goed te noemen. Hopelijk komen er morgen nog meer mensen, want het wordt een mooie show.”