GP2-sensatie Lewis Hamilton neemt komende week het stuur van een McLaren ter hand. Dat heeft Martin Whitmarsh, algemeen directeur bij de renstal, gezegd in een gesprek met het Engelse weekblad Autosport.

Hamilton wordt voor het komende seizoen gezien als een van de grootste kanshebber op de positie van tweede coureur bij McLaren. Toch moeten er, aldus Whitmarsh, geen conclusies verbonden worden aan deze test, die plaats heeft in het Spaanse Jerez. ,,Het is geen belangrijke test”, zegt hij, ,,en zeker geen rijdersevaluatie.” Er worden enkel filmopnames gemaakt voor een reclamespotje van een van McLarens sponsoren. En naast Hamilton is ook Jamie Green, die in de DTM uitkomt voor McLarens motorleverancier Mercedes, opgetrommeld.

Hamilton en Green gaan rijden met een McLaren MP4-20 van afgelopen jaar. Terwijl de testcoureur van het team, Pedro de la Rosa en Gary Paffett, met de MP4-21 een testprogramma gaan afwerken op het Spaanse circuit. ,,Lewis (Hamilton, red.) en Jamie Green zijn er voor de filmopnames”, benadrukt Whitmarsh. Om eraan toe te voegen: ,,Lewis richt zich vooralsnog enkel op de GP2. We willen dat hij in Frankrijk en Duitsland opnieuw domineert. Pas daarna gaan we verder kijken. Ik heb ‘m gesproken en hij weet hoe het er voor staat.”

PPB