Lewis Hamilton zou liever Max Verstappen dan Sebastian Vettel naast zich hebben als teamgenoot, maar dan vooral omdat hij hem wil verslaan.

Dat vertelt de viervoudig wereldkampioen Formule 1 in een interview voor de Duitse televisiezender RTL, waarin hem vragen van kijkers worden gesteld.

Op de vraag wie hij liever naast zich zou hebben als teamgenoot, kiest hij daarbij dus voor Verstappen, ondanks dat Hamilton meent dat Vettel momenteel de betere coureur is.

Verstappen klopte Hamilton en Vettel in Mexico.

“Max is de populaire nieuwe jongen, hij is hot en er is een enorme hype om hem. De beste manier om daar een einde aan te brengen, is door hem te verslaan”, legt hij uit waarom hij voor Verstappen gaat.

Dat hij Vettel ondertussen als de betere coureur van de twee beschouwt, verklaart Hamilton door aan te voeren dat de Duitser – die net zoveel titels heeft gewonnen als Hamilton zelf – meer volwassen én meer ervaren is. “Want dat zijn zaken die absoluut tellen.”

“Max is ongelofelijk getalenteerd en ik ben er van overtuigd dat hij over tien jaar net zo goed is als wij nu zijn. Voor het zover is, moet hij echter nog veel races winnen.”

De viervoudig wereldkampioenen Hamilton en Vettel, met Verstappen.