*

Hamilton niet ontevreden met vierde plaats: ‘Ik heb het maximale eruit gehaald’

Laurens Stade

Laurens Stade

26 oktober 2019 21:43

Hamilton niet ontevreden met vierde plaats: ‘Ik heb het maximale eruit gehaald’
Motorsport Images

Lewis Hamilton heeft sinds de Grand Prix van Duitsland al geen poleposition meer gepakt, en in Mexico kwam daar geen verandering in. De Brit, die dit weekend al zijn zesde wereldtitel kan pakken, start vanaf de vierde plaats.

Hamilton kwam een halve seconde tekort op de poletijd van Max Verstappen en het verschil naar de Ferrari van Vettel op de derde plaats was slechts een tiende. ”Ik ben blij dat ik het maximale eruit heb gehaald”, zegt Hamilton tegen Ziggo Sport. ”We wisten dat dit weekend lastig zou worden en dat Ferrari snel zou zijn. Morgen wordt echt heel lastig en ik heb al een tijdje geen pole gehad. Ik mis dat wel”, grapt Hamilton.

In aanloop naar de Grand Prix duwde Hamilton Ferrari juist de favorietenrol in, maar ook zij pakten niet de pole. ”Het is altijd goed om in een weekend anderen omhoog te praten en jezelf wat meer in de rol van de underdog te praten. Het chassis van Red Bull is goed, de motor van Ferrari is goed. Om wat voor reden dan ook ligt dit circuit Red Bull erg goed. Ik wil Max feliciteren, want hij heeft het goed gedaan. Morgen gaat erom dat we in de buurt van de top kunnen blijven”, aldus Hamilton.