Lewis Hamilton rijdt ook de komende drie jaar voor Mercedes. De regerend wereldkampioen blijft in elk geval tot eind 2018 bij Mercedes onder contract.

De onderhandelingen tussen beide partijen waren medio 2014 begonnen, werden vervolgens stilgelegd, in de winter weer opgepakt, en nu na verder gesteggel in het voorjaar zijn ze dus eindelijk afgerond.

Lewis Hamilton heeft aan het einde van het nu bekendgemaakte contract net zoveel jaar voor Mercedes gereden als daarvoor voor McLaren. Hij maakte in 2007 zijn debuut imn de Formule 1 bij McLaren. Dat jaar liep hij de wereldtitel net mis. Een jaar later was het wel raak, maar in de vier jaar erna slaagde Hamilton er niet in om dat succes te herhalen.

Mercedes, sinds 1995 de motorenpartner van McLaren, besloot in 2010 met een eigen team in de Formule 1 te stappen, met Michael Schumacher als boegbeeld. Het leverde niet de beoogde successen op. Eind 2012 maakte Hamilton bekend naar Mercedes over te stappen, ten koste van Schumacher. Voor velen was dat een verrassing, aangezien Mercedes tot dat moment niet op het niveau van McLaren zat. Maar mede dankzij de inbreng van Hamilton overvleugelde Mercedes zijn oude team al in 2013.

Voor Hamilton was de contractverlenging een logische zaak: “De Mercedes die ik nu bestuur is de beste F1-bolide die ik heb gehad. Mercedes ondersteunt me al vanaf 1998 dus aan het einde van dit contract werken we al twintig jaar samen. Daar ben ik trots op.”