Eindelijk heeft Lewis Hamilton weer eens een weekend achter de rug waarin er niets misging. Nadat hij gisteren de pole pakte finishte hij vandaag na een lang duel met Mark Webber als tweede.

Dat kwam omdat Hamilton zichzelf strategisch goed verdedigde. Webber kon elke ronde gebruikmaken van zijn verstelbare achtervleugel, maar Hamilton wist hem vaak achter zich te houden. En als Webber de McLaren-coureur inhaalde, sloeg hij gelijk terug.

En dus valt Hamilton weer eens in positieve zin op. 2011 gaat de boeken in als het slechtste seizoen van de Engelsman sinds zijn debuut in 2007. Zijn zelfvertrouwen heeft er echter niet onder geleden. “Ik ben nooit gestopt met in mezelf te geloven”, aldus de wereldkampioen van 2008 in de persconferentie in Yeongam.

“Daar hoef ik me geen zorgen om te maken. Ik krijg het vertrouwen van het team dus het is zaak om uit de problemen te blijven. En uit het kantoor van de stewards. Ik moet geconcentreerd blijven en beter presteren.”

Echt blij was Hamilton na afloop niet met de tweede plaats. “Het ging wel aardig. Erg slecht was het niet. Mark reed een hele goede race en ik feliciteer Sebastian Vettel bij deze. Red Bull is het hele weekend al enorm snel en het was moeilijk om Sebastian bij te houden en in te halen.”

“De race verliep soms wat moeizaam. De boel blokkeerde constant en ik kampte met onderstuur. Het was echter een goed weekend in tegenstelling tot races uit het verleden dus blij ben ik wel.”