Lewis Hamilton is dolblij met de pole position voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij vertrouwt erop dat hij zondag zijn goede startpositie kan verzilveren.

Hamilton won de afgelopen vier jaar drie keer op het Circuit of the Americas, maar vertrok er nog nooit van de eerste plek. “Ik voel me geweldig”, zegt de Mercedes-coureur. “Het is mijn eerste pole hier, en ik heb het al heel wat jaren geprobeerd. Ik ben heel blij met vandaag. De energie van het publiek was fantastisch, ik kon ze horen juichen toen ik voorbij de finish kwam.”

In Q3 leek Hamilton even een probleem te hebben, toen hij over de boordradio vertelde dat er iets aan de hand was met het schakelen naar de zevende versneling. Het bleek vooralsnog vals alarm, zegt Hamilton. “Het team zei dat er geen probleem was.” Nu maar hopen dat het zo blijft: “Duimen maar.”

Hamilton won eind juli voor het laatst een Grand Prix. Dat hem dat daarna niet meer lukte, ligt onder andere aan een reeks slechte starts. Hamilton heeft er vertrouwen in dat hij zijn goede startpositie dit keer wel in een zege kan omzetten. “Ik heb heel het weekend op mijn starts geoefend, dus ik heb een goed gevoel voor morgen.”