Lewis Hamilton wil voorlopig nog niets vertellen over zijn aanvaring met Nico Rosberg op het Circuit de Catalunya in Spanje, eerder dit jaar, maar zegt wel dat de waarheid ooit naar buiten gebracht wordt.

Tijdens een evenement van sponsor UBS op Facebook gaf Lewis Hamilton aan dat de crash met Nico Rosberg bij de Grand Prix van Spanje een enorm dieptepunt was, maar wel een waarvan hij is hersteld. ”De dag na de Grand Prix voelde het onmogelijk om het gat van 43 punten naar Rosberg te dichten, maar je moet gewoon doorgaan, hoe pijnlijk dat ook is. En nu sta ik nog maar op één punt!’ Hamilton vertelde verder dat de waarheid over wat er gebeurd is rondom de crash ooit wel naar buiten wordt gebracht. ”Er zijn dingen die ik heb ervaren die je niet te weten zal komen tot het moment dat ik stop met rijden”, aldus Hamilton.

www.sutton-images.com Race winner Lewis Hamilton (GBR) Mercedes-Benz F1 W07 Hybrid celebrates in parc ferme at Formula One World Championship, Rd10, British Grand Prix, Race, Silverstone, England, Sunday 10 July 2016.

Sinds de crash in Spanje is Lewis Hamilton aan een opmars bezig. Foto: Sutton Images.

Sinds de crash in Spanje is Lewis Hamilton bezig met een opmars: hij won vier van de vijf Grands Prix en liet alleen punten liggen in Bakoe, Azerbeidzjan. Dat succes, na alle pech in de eerste races, kent Hamilton toe aan zijn mentale weerbaarheid. ”Toen ik jonger was en een slechte race kende, was ik erg hard voor mezelf. Soms sloot ik mezelf op in de hotelkamer voor drie á vier dagen en wilde ik met niemand praten. Tegenwoordig ben ik een stuk positiever.”