Gezien de rookontwikkeling was het al snel een duidelijke zaak, maar inmiddels heeft Norbert Haug voor de zekerheid toch bevestigd dat Kimi Raikkonen zijn motor moet wisselen. En dat is geen goede start van de maand juli, waarin maar liefst vier races verreden worden, voor de Finse coureur. ,,Het was duidelijk te zien dat we motor op werd geblazen. Wat er de reden van is weten we nog niet, maar waarschijnlijk is er een fout gemaakt. Momenteel proberen we de oorzaak te achterhalen, want we snappen niet hoe dit heeft kunnen gebeuren", verduidelijkt de Duitser tegenover de televisiezender Premiere. ,,Eerst moeten we uit zien te vinden of dit een menselijke fout was of niet."

Anno 2005 gaat een Formule 1-krachtbron ongeveer 1500 kilometer mee, de Mercedes-motor van Kimi Raikkonen hield er echter na hooguit 150 kilometer al mee op. Dat is erg snel, maar volgens de voormalig journalist is het vooralsnog gewoon botte pech. ,,Bijna alle fabrikanten hebben er dit seizoen al problemen mee gekend. Wij waren één van de weinige teams waarbij er nog geen krachtbron geploft was. Veel zorgen maak ik me niet, met de snelheid zit het wel goed."

Meteen gaan er allerlei stemmen op dat de Finse coureur het kampioenschap nu uit zijn hoofd kan zetten. Hij staat 22 punten achter op Fernando Alonso en dat is een marge die niet veel groter moet worden. De Mercedes-sportchef wil nog niet opgeven en blijft strijdvaardig. ,,Over de titelkansen maak ik me geen enkele zorgen. Zelf zit ik met mijn gedachten alleen maar bij de aankomende race. Daarna zien we wel hoe het ervoor staat met het kampioenschap."