Nick Heidfeld heeft bij monde van zijn manager toegegeven dat hij een aanbieding van het Red Bull-team heeft laten schieten in de afgelopen winter. De Duitser richtte al zijn pijlen op de toen nog beschikbare William-cockpit en afgaande op de resultaten van 2005 heeft ’Quick Nick’ de juiste keuze gemaakt.
,,We hebben hoog spel gespeeld. Nick had bij Red Bull kunnen tekenen, maar we wilden de kans bij Williams niet laten schieten. Gelukkig heeft het vertrouwen in zijn racetalent zich uitbetaald. Het lijkt er inmiddels op dat we de juiste keuze gemaakt hebben", vertelt Werner Heinz, die zorgdraagt voor de belangen van de aankomend vader, in de Duitse pers.

Heidfeld kreeg pas op het allerlaatste moment te horen dat hij de tweestrijd met Antonio Pizzonia in zijn voordeel had beslist. Twintig minuten voor de perspresentatie van het team moest hij bij teambaas Frank Williams komen, van wie hij persoonlijk te horen kreeg dat hij de teamgenoot van Mark Webber was geworden.

Al vanaf het begin van het seizoen zijn de kritieken van het Williams-team over haar nieuwe coureur uitermate positief. Dat vertrouwen heeft Heidfeld, die in 2004 bij gebrek aan interesse van andere teams voor Jordan uitkwam, niet geschonden. Niet minder dan drie podiumplekken en een pole-position heeft hij in de eerste seizoenshelft op zijn naam geschreven.

Ondanks de goede prestaties recent in Monaco en op de Nürburgring blijft de oud-protégé van Mercedes zelf met beide benen op de grond staan. ,,De achterstand op McLaren is vrij groot op het ogenblik. Vooralsnog zullen we niet bij ze in de buurt kunnen komen. Desondanks heb ik wel veel zin in de aankomende races, eindelijk zullen we dan eens hoge topsnelheden bereiken."

De solide prestaties zijn tot op heden nog geen garantie voor een Williams-zitje in 2006. Misschien moet hij zelfs wel vertrekken bij de Engelse renstal, want het is nog altijd niet duidelijk of Jenson Button deze winter wel zijn droomtransfer in vervulling ziet gaan. Mocht dat het geval zijn, dan is er voor Heidfeld nog een uitweg richting Sauber. Motorfabrikant BMW is onder de indruk van hem en als er daadwerkelijk motoren geleverd gaan worden aan Peter Sauber volgend seizoen, dan kan het volgens de laatste geruchten best eens zo zijn dat Heidfeld in dat geval terugkeert bij het Zwiterse team.