Nick Heidfeld heeft het gevecht om de tweede plek bij Williams in 2005 gewonnen. Antonio Pizzonia blijft testcoureur. Nick Heidfeld heeft het gevecht om de tweede plek bij Williams in 2005 in zijn voordeel beslist. Ofschoon hij zeer teleurgesteld is blijft Antonio Pizzonia testcoureur bij Williams. ,,Ik ben nog jong, er is altijd een toekomst. Ook al is dit niet wat ik wilde, ik ben blij dat ik lid van het team ben en ik zal er alles aan doen om Williams te helpen.''

Het nieuws dat Heidfeld komend seizoen de teamgenoot van Mark Webber wordt is vandaag tijdens de presentatie van de nieuwe Williams FW27 in Barcelona bekend gemaakt. Het Engelste team hakte de knoop door in het voordeel van de Duitser na afloop van de laatste 'shoot-oot' tussen de twee afgelopen woensdag in Valencia. Heidfeld was toen sneller dan Pizzonia: 1.10.079 om 1.10.364.

,,Ik wilde dit heel graag'', zei een dolgelukkige Heidfeld in Spanje. ,,Voor Williams rijdens is de mooiste kans in mijn loopbaan. Ik zal er alles aan doen om te laten zien dat ik mijn plek verdien. Ik tel de dagen naar Melbourne af. Racen tegen Antonio was geweldig. Hij is een goede teammaat. Ik respecteer hem en zou zelf ook die baan van testrijder hebben genomen.''

Heidfeld, die naar verluidt steun geniet van motorenleverancier BMW, kwam in beeld bij Williams toen duidelijk werd dat hij niet bij Jordan wilde blijven en Jenson Button niet naar Williams mocht komen. Vanaf de eerste test voor Williams maakte hij indruk met snelle rondetijden en ontpopte zich tot de voornaamste concurrent van Pizzonia voor het tweede racestoeltje bij Williams.

Het is voor de eerste keer in zijn loopbaan dat hij voor een topteam uit mag komen in de Formule 1. Als beschermeling van Mercedes in de Formule 3000 kreeg Heidfeld nimmer een kans bij McLaren, waarna hij koos voor Prost. Vervolgens reed hij drie jaar bij Sauber en afgelopen seizoen voor Jordan.