In de wintermaanden kon Lewis Hamilton in de luwte zijn batterijen heropladen. De wereldkampioen van 2008 had net zijn meest teleurstellende F1-jaar achter de rug en vertrok na de seizoensfinale naar Colorado en de Zwitserse Alpen om het hoofd weer fris te krijgen voor dit seizoen.

 

Bij de presentatie van de MP4-27 gaf hij wat vrij over hoe hij zijn winter heeft doorgebracht. “Het was een uitgelezen kans om de batterijen opnieuw op te laden”, vertelde hij in Woking. “Ik ben de bergen in getrokken, heb veel geklommen en gerend. Dit deed ik om mijzelf fitter te maken en mij voor te bereiden op het komende seizoen.”

 

Hamilton was blij dat het jaar erop zat. “Het is altijd heerlijk om alles achter je te laten. Om van omgeving te veranderen. Het geweldige van de Formule 1 is dat je elk seizoen weer op 0 begint. Dat geldt voor iedereen. Dat houdt mij hongerig.”

 

“Natuurlijk heb ik de ontwikkeling van de MP4-27 intensief gevolgd. Ik werd echt opgewonden van de informatie die de ingenieurs mij doorspeelden. We hadden al een sterke basis waar we op voortborduurden. Jenson en ik wonnen zes races met de MP4-26.”

 

“Ik denk dat het ons is gelukt om de sterke punten en de betrouwbaarheid van dat ontwerp mee hebben genomen in deze auto, terwijl we ook verbeteringen en nieuwe ideeën in de nieuwe wagen hebben verwerkt.”

 

“De grootste wijziging dit jaar is de aanpassing aan het uitlaatreglement. Hierdoor hebben we minder neerwaartse druk dan vorig jaar. Ik heb echter het gevoel dat onze mensen wel wat terrein terug winnen op andere gebieden. Ik gok zomaar dat deze auto erg nieuw aanvoelt en dat we opgewonden uit de auto stappen als we onze eerste meters erin hebben gemaakt.”