Damon Hill denkt dat het in het nadeel van Nico Rosberg is dat Michael Schumacher zijn teamgenoot bij Mercedes is, aangezien het daardoor moeilijk is om Rosbergs kwaliteiten te beoordelen.

 

In interview met persbureau Press Association legt Hill dit als volgt uit: “Het verloop van je carrière is afhankelijk van hoe goed je het doet in vergelijking met je teamgenoot”, stelt de 51-jarige Brit.

 

“Wat dat betreft is het voor Nico ongunstig dat hij met Michael in één team zit en zou hij beter een teamgenoot uit de huidige generatie van coureurs kunnen hebben, want niemand weet zeker hoe goed Michael vandaag de dag nog is”, luidt de toelichting van de wereldkampioen van 1996.

Hill, die midden jaren ’90 één van Schumachers grootste rivalen was, heeft overigens veel respect voor het feit dat zijn voormalige tegenstrever nog altijd in de Formule 1 racet. “Als je je bedenkt dat ik twaalf jaar geleden met pensioen ben gegaan, is het moeilijk te geloven dat Michael nu nog meedoet”, zegt de Engelsman over de acht jaar jongere Duitser.

 

“Ik begrijp het echter prima dat Michael nog niet wil stoppen. Hij heeft er duidelijk nog veel plezier in en is een buitengewone coureur”, vindt Hill, die wel de volgende waarschuwing heeft voor de zevenvoudig wereldkampioen: “In de Formule 1 zijn ze snel met je klaar als je niet meer presteert, dus hij moet alles blijven geven als hij dit seizoen – en eventueel in 2013 – mee wil blijven doen.”