Nico Hülkenberg is er niet zeker van dat zijn in Brazilië behaalde poleposition zijn zitje bij Williams kan redden: “Ik heb echt geen idee.”

Hülkenberg verraste vriend en vijand door afgelopen zaterdag op indrukwekkende wijze beslag te leggen op de poleposition. Een dag later zat er in de race zat er niet meer in dan een achtste plaats, maar daar had de Duitse coureur al rekening mee gehouden, dus hij blikt tevreden terug op zijn weekend: "Ik heb er een positief gevoel over", zegt hij tegen Autosport. "De zaterdag was natuurlijk een hoogtepunt en ook in de race hebben we het maximale uit onze mogelijkheden gehaald."

Of het weekend in Brazilië genoeg was om Williams te overtuigen om hem contractverlenging aan te bieden, durft Hülkenberg niet te zeggen. "Ik weet het niet. Ik denk dat ik het goed gedaan heb. De beslissing om mijn contract te verlengen is echter aan Patrick Head en Frank Williams, maar ik weet niet hoe zij er nu tegenaan kijken."

"Het is natuurlijk ook niet zo dat ik nu ineens een andere coureur ben", blijft Hülkenberg met beide voeten op de grond. "Ik ben een rookie en dit hoort gewoon bij het leerproces. Het is een natuurlijke situatie. In je eerste jaar heb je nu eenmaal veel te leren, en ik denk dat ik wat dat betreft ook goed doorgroei. Dit was zonder twijfel één van mijn beste raceweekends van het jaar, al heb ik sowieso het idee dat ik in de tweede seizoenshelft beter voor de dag kom."

"Ik hoop dat het allemaal goed uitpakt voor me. Ik zou graag samen met Rubens Barrichello bij Williams blijven, want ik denk dat we samen het perfecte rijdersduo zijn. Wat mij betreft zou talent ook gewoon voor geld moeten komen, maar ik snap dat de moeilijke economische tijden het allemaal wat ingewikkelder maken. Ik blijf desondanks hopen dat het goed komt en alles zo verloopt zoals het eigenlijk hoort."