Jarenlang verdwenen Europese races van de kalender, maar met de terugkeer naar Frankrijk en Oostenrijk wordt het Europese deel van het seizoen weer steeds voller. Nu ook een Nederlandse Grand Prix steeds meer kans heeft, neemt de concurrentie in Europa toe.

Lees ook: FOM zet Nederlandse GP voor 2020 op kalender: Zandvoort of Assen

Op de Duitse Hockenheimring maken ze zich geen zorgen over een mogelijke Nederlandse Grand Prix. Jorn Teske, chef marketing, laat tegenover FORMULE 1 weten dat hij niet bang is dat bezoekers Hockenheim links laten liggen, om in plaats daarvan naar Nederland te togen. “De Hockenheimring is heel speciaal. Ik denk dat veel Nederlanders beide races zullen bezoeken”, vertelt hij.

Daarnaast wijst Teske op het feit dat de nieuwigheid er snel van af is. “Ik denk dat het succes na het eerste jaar minder wordt. In het begin zullen er veel mensen heen gaan, omdat het bijzonder is en omdat de race na zoveel jaar terugkeert. Maar dat effect verdwijnt op den duur. Kijk maar naar Oostenrijk, daar werd het succes ook minder.”

Als laatste wijst Teske op de duurzaamheid van een Nederlandse Grand Prix. “Het is gevaarlijk als het succes van één coureur afhangt.” Daarmee doelt hij natuurlijk op Max Verstappen, met wiens succes de roep om een Nederlandse Grand Prix gepaard gaat.

Volle tribunes op de Hockenheimring in 2018. © Sutton Images.