Honda heeft haar fabriek in Engeland uitgebreid met oog op een uitbreiding van haar klantenbestand. McLarens motorleverancier staat voor na 2017 open voor een tweede team.

Daar maakt Yusuke Hasegawa, het hoofd van Honda’s Formule 1-motorproject, geen geheim van ten overstaan van Autosport. “Eind volgend jaar bevinden we ons misschien op het punt dat we er klaar voor zijn om ook aan een ander team motoren te leveren, dus daar zullen we ons op voorbereiden”, zegt hij.

Honda werkt nu nog alleen met McLaren, dat het de facto fabrieksteam van de Japanse autofabrikant is, maar staat er dus voor open ook met ‘gewone’ klanten te werken: “Hoewel we daar nu nog niet de middelen voor hebben, willen we wel zo’n soort motorleverancier zijn”, erkent Hasegawa.

“Onze fabriek in Milton Keynes er klaar voor”, verklaart de Honda-topman. “Als we met een tweede team willen werken, hoeven we alleen de benodigde engineers nog maar vast te leggen, want er staan al genoeg bureau’s voor ze klaar!”

Volgens Hasegawa komt de Honda-motor nog wat te kort op de huidige krachtbronnen van Mercedes, Ferrari en Renault, maar zijn er wel teams die Honda gepolst hebben ‘voor de langere termijn’.

“We hebben eigenlijk met iedereen wel gesproken over het leveren van motoren, maar het blijft vooralsnog bij praten. We hebben nog geen concrete zakelijke voorstellen liggen.”