Als Williams de samenwerking met BMW verbreekt kan het niet voor motoren terecht bij Honda. Volgens de Japanse autofabrikant is het daarvoor ‘te laat’.


Frank Williams had bij Honda gepolst in hoeverre een overeenkomst voor 2006 nog mogelijk zou zijn, maar inmiddels is duidelijk dat Williams voor Honda geen optie is. ,,We hebben de vraag niet alleen van Williams gehad, maar ook van andere teams’’, zegt vice-directeur Otto Szafnauer van Honda Racing Development in Motorsport News. ,,We weten niet hoe de tijdschema’s van andere mensen eruit zien, maar het lijkt ons wat laat voor volgend jaar.’’ Williams reed van eind 1983 tot en met 1987 ook al met Honda-motoren, en behaalde in die periode een rijderstitel (Nelson Piquet, 1987) en twee constructeurstitels (1986 en ’87).

Nu Honda zo goed als zeker afvalt, kan Williams voor volgend jaar alleen nog maar bij Cosworth en Toyota terecht. Volgens het Britse magazine Autosport heeft Frank Williams inmiddels contact gelegd met Toyota, al ziet het er naar uit dat Jordan/Midland de beste papieren heeft de huidige Toyota-deal te behouden. En dat zou betekenen dat Williams wel in zee zou moeten met Cosworth, dat zegt dolgraag voor 2006 een V8 motor te willen ontwikkelen, als er een serieuze partner komt. Red Bull, nu nog partner van Cosworth, gaat immers verder met Ferrari. En Minardi rijdt in 2006 met de ‘oude’ V10 van dit jaar.