Het feit dat Red Bull steeds dichter en dichter naar Mercedes toe sluipt, stemt Red Bull-teambaas Christian Horner hoopvol voor het komende seizoen. Horner verwacht dat het komende seizoen competitiever zal worden dan de afgelopen twee seizoenen zijn geweest.

Met de introductie van de bredere banden en de nieuw aerodynamica in 2017 is het gissen welk team de beste auto naar voren zal schuiven. De nieuwe aerodynamica-reglementen zijn echter gebaseerd op plannen die Red Bull heeft voorgesteld, waardoor men kan zeggen dat het team een klein voordeel heeft ten opzichte van de concurrentie.

Tevens zullen de motorfabrikanten hun krachtbronnen kunnen updaten wanneer ze willen, waardoor het makkelijker zal zijn om enige achterstand goed te maken.

Wat Horner echter vooral positief stemt, zijn de stappen die Red Bull dit seizoen heeft weten te maken. “Het is zeer motiverend om te zien dat we dichter- en dichterbij Mercedes weten te komen”, aldus Horner. “Dat Max de mogelijkheid had om Nico aan te vallen (in Mexico, red.), nadat hij de hele race aan zijn staart zat, is erg goed nieuws.”

“We zijn de achterstand beetje bij beetje aan het wegpoetsen, en de marges die Mercedes in de vorige jaren had zie je niet meer. Dat belooft veel goeds, niet alleen voor dit jaar, maar ook voor een competitievere Formule 1 in 2017.”

De lat verhogen
Horner voegt aan zijn verhaal toe dat de combinatie van Max Verstappen en Daniel Ricciardo bij het team uit Milton Keynes ervoor zorgt dat de lat hoger is gaan liggen. De teambaas is lovend over zijn coureurs. “De combinatie van Daniel en Max… tot nu toe hebben ze fantastisch gereden. Ik kijk uit naar de laatste twee races”, aldus Horner.

“Ze pushen elkaar. Beiden hebben ze de lat en het niveau waarop ze presteren hoger gelegd”, vervolgt hij. “Het is goed daar getuige van te zijn, goed om te zien. Ze pushen elkaar voortdurend verder en verder.”