Honda is meer dan bereid om motoren te leveren aan Red Bull Racing. Dat zegt Christian Horner, de teambaas van het Brits-Oostenrijkse team.

“Ze willen het heel graag”, zegt Horner. “Helaas hebben we te maken met afspraken tussen McLaren en Honda, waar wij geheel buiten staan.” Horner heeft contact gehad met McLaren-CEO Ron Dennis. “Die gaat erover. Het is duidelijk hoe hij erover denkt.”

Het is bekend dat Dennis een tegenstander is van een motordeal tussen Honda en Red Bull. Volgens geruchten heeft Dennis echter weinig in te brengen, omdat er in de overeenkomst tussen Honda, de FIA en het Formule 1-management (FOM) zou staan dat de Japanners in hun tweede seizoen aan twee teams motoren moeten leveren, als de vraag er is.

Horner houdt zich buiten die discussie. “Dat is iets tussen Honda, de FIA en FOM. Wij gaan ons er niet mee bemoeien.” De Red Bull-teambaas zegt erop te vertrouwen dat bemoeienis van Formule 1-baas Bernie Ecclestone en FIA-president Jean Todt schot in de kwestie brengt.

Kostenplafond

Todt pleit voor een kostenplafond voor klantenmotoren, dat rond de 12 miljoen euro per seizoen zou liggen. Horner heeft het in zijn gesprek met Dennis ook over de kosten voor een deal met Honda gehad. “Ik ga natuurlijk geen vertrouwelijke details noemen, maar laten we zeggen dat de prijs die Dennis vroeg niet in de buurt kwam van Todts voorstel”, aldus de Red Bull-chef.

Nu ook na Ferrari en Mercedes ook Honda moeilijk doet over het leveren van motoren, is de situatie er voor Red Bull niet makkelijk op geworden. Doorgaan met Renault lijkt de enige keuze, maar daar is Horner niet zeker van. “Er zijn niet veel opties meer, maar er is misschien toch een andere mogelijkheid. We zullen zien.”